Secure Socket Layer

Mint tudjátok, nálunk minden weboldalhoz ingyenes SSL hitelesítés is jár. De mi is pontosan ez? Mitől van erre szükségetek és milyen pozitív hatásai vannak a weboldalatokra nézve? Mit jelent a https előtag? Cikkünkben minden információra választ kaphattok.

16112-stage_ssl_us_uk

SSL

Az SSL hitelesítés

Az SSL protokoll (Secure Socket Layer) a kommunikáló felek (pl. két szerver vagy web/email kliens és szerver, stb.) közötti titkosítással és hitelesítéssel történő biztonságos kommunikációra szolgál. Biztosítja a biztonságos kommunikációt a lehallgatások ellen. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy azokkal kommunikálnak akikkel valóban szeretnének. A tanúsítványok általában használhatók; online üzleteknél ahol rendeléseket és hitelkártya adatokat fogadnak, adminisztrációs web portálokhoz a jelszavak és az adatok biztonságossá tételéhez, projektekhez amelyek jogszabályi rendelkezések alá tartoznak vagy amelyek megkövetelik a biztonságos adatátvitelt.
securefiletransfer

SSL

A szolgáltatás számos előnnyel büszkélkedhet,vegyük ezek közül a legfontosabbakat:

  • Védi weboldalad és ügyfeleid(látogatóid) közti kommunikációt a külső behatolástól, így nem kell attól tartanod,hogy a fontos információk (bankkártya adatok,belépési adatok,kapcsolati form-ba felvitt információk, stb.) illetéktelen kezekbe kerülnek.
  • A Google ez alapján is osztályozza a weboldalak értékét, ezáltal ennek a hitelesítésnek a birtoklásával jobb helyet szerezhetsz a keresési találatokon belül.
  • A hitelesítés nem csupán az oldal védelmét biztosítja, növeli annak bizalmi értékét is hiszen egyértelműen látható az URL-ben mindenki számára. ( egy kis zöld lakat és egy HTTPS jelzi, ha az oldala hitelesítéssel támogatott)
  • A bizalmi érték növelésével pedig együtt jár az oldal fokozott használatával. (több regisztráció, megrendelés) Bátrabban adják meg az ügyfelek a személyes vagy bankkártyás adatokat.

Tehát minden típusú weboldal számára kiváló előnyt biztosít. Legyen az céges weboldal, webshop, fórum, hírportál vagy bármi egyéb.