SSL hibák a weboldalamon

Az SSL hitelesítés konfigurációja, egy már meglévő weboldal esetén számos problémába ütközhet. Ezekben az esetekben nem ritka, hogy az adatbázisban kell átállítanunk az összes hivatkozást https-re. A linkek átállítását az alábbi kód futtatásával tudjuk létrehozni adatbázison belüli lekérdezés által:

UPDATE table_name_here SET column_name_here = REPLACE(column_name_here, 'http://yourdomain', 'https://yourdomain')

* értelemszerűen egészítsük ki a saját domain nevünkkel a fent lévő parancsot.

 

chromecerts

http error message

Sok probléma okozhatja, hogy “hibás SSL” – t látunk a böngészőben, azonban mi kigyűjtöttük nektek a leggyakrabban hibát generáló tényezőket:

  • A weboldal configure.php fájlai nem megfelelőek.
  • Olyan képek vannak a weboldadon, amelyek még a régi porton voltak kódolva, így azok nem kompatibilisek a HTTPS titkosítással. Ez a képek linkelése miatt történhet meg, például olyan oldalra mutatnak, amelyek HTTP – vel töltik le azokat.
  • A Flash képek általában Macromedia letöltésre linkelnek és ezeknek a linkeknek a megváltoztatása HTTPS linkre rendkívül fontos. ( továbbra is működni fognak )
  • Továbbá a http linkek, amelyek a Google tartalomra vezetnek szintén generálhatják a problémát. ( ezeknek a linkeknek a https – re alakítása ingyenes, megfelelő feliratkozás esetén)
  • Gyakran előfordul, különösen már egy létező weboldal esetében, hogy a régi képek változatlanul http – n keresztül akarnak csatlakozni. Ez abból a szempontból lehet problémás, hogy egy úgynevezett “mixed content”, vagyis kevert tartalom jön létre. Ilyenkor az esetek nagy részében tanácsos újra feltölteni a képeket, már https porton keresztül. Ismeritek Google Chrome-ban azt a megoldást, amikor jobb klikk majd vizsgálatra kattintva megjelenik az adott elem a weboldalad forráskódjában. Itt meg fogja mutatni nektek a böngésző, pontosan hol keressétek a még HTTP – n keresztül csatlakozó elemeket. Ezeknek a kijavítására, illetve újra feltöltésére lesz szükségetek.