SSL KONFIGURÁCIÓS SEGÉDLET

 

aaeaaqaaaaaaaafuaaaajgjimjgyymzklte4mjctndexzs04otm2ltlizdnkndrkmdk4mw

 

Az SSL konfigurációját a tárhely szolgáltató vagy a rendszergazda tudja elvégezni. 

Némelyik tárhely szolgáltató webes admin felületén előfordulhat, hogy van lehetőség felhasználó szinten feltölteni a hivatkozást, ez általában a cPanel tárhely kezelő felületekre jellemző.

Természetesen mi is szívesen segítünk neked a konfigurációban.

(Apache Webkiszolgáló esetében)

Amennyiben eddig nem volt engedélyezve az ssl hitelesítés a szerveren, akkor szükséges lehet: „sudo a2enmod ssl” parancs kiadása, majd az apache2 szolgáltatás újraindítása.

1.Töltsd fel a kapott SSL fájlokat (egy tömörített mappa, amely a hitelesítés fájljait tartalmazza) a szerverre, ahol a weboldalad van.A „virtual host” általában a megnyitott konfigurációs fájl alján található. Ahhoz, hogy az oldalad titkosított és nem titkosított (http, https) kapcsolaton keresztül is elérhetővé váljon, készíteni kell két külön „virtual host”-ot. Legegyszerűbben ezt úgy érheted el, ha csinálsz egy másolatot a jelenlegi nem titkosított virtual host-ról és megváltoztatod a portot 80 – ról 443 – ra.

2.Nyisd meg az Apache konfigurációs fájlt egy szöveg szerkesztőben. A fő konfigurációs fájl általában httpd.conf névvel van ellátva és az esetek nagy részében (Amennyiben Apache – t használ) /etc/httpd vagy a vagy a /etc/apache2 mappán belül található.


3Írd be a következő sorokat a kezelőbe: (bizonyos esetekben szükség lehet még a root certificate fájlra és annak elérési útvonalára)

SSL_1_kep

4. Változtasd meg a fájlneveket és az elérési utat, hogy az megfeleljen a kapott hitelesítési fájljaidnak.

  • SSLCertificateFile :                “Primary certificate” fájl.
  • SSLCertificateKeyFile:          Ez lesz a „Root certificate” fájl.
  • SSLCertificateChainFile:     “Intermediate Certificate” fájl

 

További teendők

1. Mentsd el a változtatásokat és lépj ki a kezelőből.

2. Indítsd újra az Apache-t, használva valamelyiket az alábbi parancsok közül:

vagy /etc/init.d/apache2 restart

vagy service apache2 restart

3.Gratulálunk, már kész is!

A sikeres SSL hitelesítés tesztelése, ha az URL sávban nem csak http://, hanem https:// módon is elérhető az oldal. A zöld vagy zárt lakat is jelzi, hogy oldala SSL hitelesítéssel védett