Nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy amint a számítógéped csatlakozva van az internetre, azonnal fenyegetéseknek van kitéve. A rossz indulatú fájlok letöltésével érkezett beágyazódás a rendszeredbe, a legnépszerűbb módja annak, hogy a vírusok, trójaik és egyéb rosszindulatú fájlok felkerüljenek a gépedre. Kétségtelen, hogy egy tucat ingyenes vírusirtót találhatunk az interneten, de ezek nagyon is különbözőek lehetnek és nem biztos, hogy az első a legjobb választás. Összegyűjtöttük nektek azokat az ingyenes programokat, amelyek sebesség, kezelhetőség és hatékonyság szempontjából a leginkább bölcs választást jelenthetik számotokra. Kihagytuk a kedvencedet? Nyugodtan kommenteld a nevét és írunk róla egy részletes beszámolót.

virus

1. Avira Free Antivirus

Gyors, könnyen kezelhető és hatékony. Ráadásul online nyomkövetés ellen is véd!

Listánk első helyezettjét közel 477 millió ember installálta eddig. Az Avira különlegessége abban rejlik, hogy egészen egyedi módon leplezi le a vírusokat. Mivel egy felhő alapú védelmi mechanizmusról beszélünk, érdekes dolog történik, ha egy új vírussal találkozik egy felhasználó. Az Avira összes usere tudomást fog szerezni arról, hogy érkezett egy teljesen új fenyegetés, függetlenül a tartózkodási helyétől. Így megfelelően fel is tudnak készülni rá.

Az Avira gyors és felhasználóbarát, nem fogsz folyamatos figyelmeztetésekkel és felugró ablakokkal találkozni, csak abban az esetben, ha tényleg szükség van rá. Képes a nem kívánatos alkalmazások azonosítására is, de a legfontosabb, hogy 100% – os védelmet ad a malware fenyegetések ellen. Ezzel bőven az összes riválisa elé kerül.

virusitrok

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

 Második helyezettünk gyors és diszkrét védelmet kínál, természetesen teljesen ingyen!

Kétségtelen, hogy számos olyan antivírus programmal találkozunk, amely mindent tudni akar rólunk. Az sem meglepő, ha tapasztalunk rengeteg felugró ablakot, amely idegesítően próbálja tudtunkra adni, hogy épp az adott program hol és mikor fedezett vagy védett ki vírus támadásokat. Nem így, mint ez a program. A bitdefendert, akár egy vírusirtó ninja, halkan lapít, nem zavarva minket egészen addig, amíg nincs szükség rá. Akkor azonban könyörtelenül csap le az árnyék leple mögül előtörve, a nem kívánatos betolakodókra.

Egy olyan programról beszélünk, amely teljesen hirdetés mentes és ráadásul nem terheli le a géped erőforrásait sem. Ha szeretsz lavírozni, biztosan találni fogsz számos egyéb programot is, amely kedvedre való lenne. Mindazonáltal, akik szeretik a békét és nyugalmat továbbá kifejezetten szeretnék lecsökkenteni a programok különböző információ ablakait munkamenet közben, nehéz a bitdefender-nél jobb lehetőséget találni.

bit2016

3. AVG AntiVirus Free 2016

Remek vírusirtó számos kiváló funkcióval

Bizonyára sokan használjátok már évek óta ezt a népszerű vírusírtó programot, jóllehet egy picit lelkesen szokott minket informálni azokról a dolgokról, amelyekre nem kifejezetten vagyunk kíváncsiak.

Ennek ellenére a kezelő felülete rendkívül jól navigálható, az ellenőrzője pedig nem csak a fileokat, de a linkeket is átnézni nekünk. Figyelemre méltó funkció az is, hogy okostelefonról is le tudjuk futtatni az ellenőrzést a gépünkön, amennyiben úgy véljük vírusos lehet. A fizetős verziók még robosztusabb védelmet és titkosítást ígérnek tűzfallal egybekötve, de az ingyenes program is kiváló választás lehet számotokra.

avg10_3d_rgb

4. Avast Free Anti-Virus 2016

 Malware és vírus védelem, kiegészítve az otthoni hálózatod biztonságával!

Az Avast szintén egy népszerű ingyenes vírusírtó szoftver, kijezetten impresszív ajánlatával. Természetesen véd a vírusok és malware-ek ellen, kiegészítve ezt az otthon WIFI hálózatod védelmével, illetve az abban rejlő biztonsági rések módszeres felkutatásával. Ráadásul, egy úgynevett jelszó tárolót is igénybe tudsz venni, amelyben biztonságosan és könnyen hozzáférhető helyen tárolhatod az összes jelszavadat.

Ahogy általában a prémium verziós programoknál lenni szokott, az Avast is számos plusz funkciót a fizetős szolgáltatásába épített be. Mivel alapvetően nincs benne adathalászat és spam védelem, ezeket sajnos az ingyenes verzióból nélkülöznünk kell. Mindazonáltal, még mindig egy kiváló program az ingyenes is, amely a legtöbb általános online fenyegetés ellen megfelelő védelmet biztosít.

avg10_3d_rgb

5. Ad-Aware Free Antivirus+

 Egy átfogó vírusirtó program, amely minden lényeges funkciót magában foglal.

Ahogy a neve is mutatja, az ad-aware valójában egy anti-reklámprogramnak indulva kezdte meg életútját és kifejezetten jó volt benne. Az évek és felmerülő igények következtében, azonban egy olyan vírusírtó programmá nőtte ki magát, amely figyeli a letöltött fájljaidban rejlő esetleges fenyegetéseket, spyware ellen is kiválóan véd, továbbá képes megmondani egy adott weboldalról, hogy mennyire biztonságos számodra. Ráadásul játék közben biztosan nem fog zavarni.

Szintén nem tartalmazza a program ingyenes verziója , az adathalászat elleni védelmet, az email figyelőt, nem úgy mint prémium ikertestvére. A lényeges funkciókat, amelyekre szükségünk lehet, azonban az ingyenes verzió is kiválóan lefedi.

adaware_free_antivirus

5. 360 Total Security 2016

 Négy különböző antivírus csomagot olvaszt egybe eggyé, de sajnos nem a leggyorsabb szoftver a felsoroltak közül.

Miért is választanál egy adott technológiát, ha vírusirtóról beszélünk? Ahelyett, hogy választhatnál mindjárt 4-et? A 360 total security kombinálja ( A QIHO  -ból) az alábbi vírusirtó programokat: Avira, BitDefender, 360 Cloud Scan Engine és végül a  360 QVMII AI Engine. Azt gondolnánk, nincs olyan vírus, amelyet ez a hasznos kis program nem találna meg. De bízhatunk-e a hatékonyságában? Bizonyos körökben a Qiho-t az online védelmi mechanizmusok Volkswagenjének tekintik, amely befolyásolja a programjait azért, hogy jobb eredményeket érjen el a teszteken.

Ráadásul a BitDefender ki is van kapcsolva alapértelmezetten, így neked kell konfigurációs beállításokat végezneD, hogy megkapd a megfelelő védelmet.

Egyébként remek választás ez a kis program, bár néha lassúbb mint kellene. Természetesen ajánljuk a használatát, amennyiben az előbbiek nem nyerik el a tetszéseteket.

fb_post_windows10_031

7. Panda 2016 Free Antivirus

Antivírus, amely szintén felhő-alapú védelmet ígér neked.

Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb terhelést okozza a számítógépednek, a Panda felhő alapú vírus kereső rendszert alakított ki. Mivel alapvetően az ingyenes vírusirtó programokat gyűjtöttük össze nektek, így ebből az aspektusból szemléljük meg a szoftvereket. Ezt tekintve pedig a Panda igencsak hátra marad társaitól.Túl sok izgalmas funkciót, mint például a spamek elleni védelem, vagy a titkosított jelszó tároló sajnos nem ajánl nekünk, az ingyenes program keretein belül.

Természetesen, azért a lényeg benne van és elég jó eredményeket ért el az ismeretlen vírusok azonosítása terén is. Nem tud versenyre kelni az Avast, az AVG vagy a Bitdefender programokkal sem, de ettől függetlenül jól működő védelmet kínálhat, amennyiben rá esne a választás.

panda

8. Microsoft Security Essentials and Windows Defender

 A Microsoft termékei könnyen kezelhetőek, de nem nyújtanak akkora védelmet, mint a fentebb megnevezett programok

Ki tudná jobban megvédeni a számítógépedet, mint maga az operációs rendszer megalkotója? Hiszen igazán ők ismerhetik azokat a védelmi réseket, amelyeken keresztül behatolhatnak a kéretlen fenyegetések a rendszerünkbe. Jelenleg a Windows sokkal biztonságosabb mint valaha volt és a Microsoft masszív forrásokat áldozott bele, hogy megfelelő védelmet biztosítson.

Nos az eredmény, ahogy az várható is volt, remekül harmonizál a vírusirtó a Windows operációs rendszerekkel. Mindazonáltal még így is alul marad listánk többi szereplőjével szemben.

Több mint a semmi, de messze nem a legjobb…

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van…

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?